FULL-AUTO Offers & Promotions

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA és VW választéka mindent lefed. Találja meg társa számára a megfelelő szerviz vagy karbantartási ajánlatot!

 1. Ajánlatok és akciók
 2. Műszaki vizsgáztatás és Eredetvizsgálat
2024.05.30.
Offers

Műszaki vizsgáztatás és Eredetvizsgálat

Márkaszervizünkben gépkocsija műszaki vizsgára felkészítését és műszaki vizsgáztatását is elvégeztetheti M1, N1, O1, O2 kategóriákban. Valamint eredetvizsgáját cm3-től függetlenül.

akoda autó hátulról műszaki vizsga

Az alábbi kategóriákban vállaljuk az autók műszaki vizsgára felkészítését és műszaki vizsgáztatását

 • M1kategória:  személyautó
 • N1kategória: max. 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi
 • O1 kategória:  max. 0,75 t megengedett legnagyobb össztömegű pótkocsi
 • O2 kategória: 0,75 t, - 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű pótkocsi

Ha nem a gépjármű tulajdonosa jár el a műszaki vizsgáztatásban, kérjük hozza magával az alábbi meghatalmazás egyikét, a gépjármű tulajdonosától.


Magánszemély esetén: Meghatalmazás

Cég esetén: a cégjegyzésre jogosult aláírásával rendelkező Meghatalmazás


Mit érdemes szemrevételezni műszaki vizsgáztatás előtt?


Ha az autó rendszeresen szervizelt, akkor különösebb meglepetések nem érhetik a tulajdonost, hiszen tisztában van a kocsija általános állapotát illetően. Azonban érdemes vizsgáztatás előtt otthon átnézni az alábbiakat.

 • Üvegek. A szélvédőn nem lehet repedés, és a látótérben kavicsfelverődés okozta sérülés – utóbbit javítva elfogadják, ha a munka szakszerűen kivitelezett. A szélvédő nem lehet fóliával sötétített, míg a két első oldalüveg fényáteresztő képességét 75 %-ban írják elő. A hátsó szélvédő és az oldalablakok sötétítése megengedett. Felragasztott sötétítő fólia esetén azonban annak fényáteresztését igazoló műbizonylat szükséges.
 • Lámpák, fényszórók. Minden világítóberendezésnek működnie kell, a búrák nem lehetnek repedtek, töröttek.
 • Karosszéria. A kisebb, napi használatból eredő horzsolások, horpadások megengedettek, karambolos, elemhiányos autó nem elfogadott. Ügyeljünk a korrózióra.
 • Gumik. Nézzük meg, nem repedezettek, szerkezetileg károsodtak-e az abroncsok. A törvényileg előírt kötelező minimális profilmélység 1,6 mm.
 • Kerekek. A kerekeknél (gumi és felni) nem lehet méretbeli eltérés, csak akkor, ha ezt a gyári specifikáció előírja – például sportos típusoknál hátul a nagyobb felnire szélesebb abroncs kerülhet. A gumiknál megengedett az eltérő mintázat, de tengelyenként azonosnak kell lenniük. Ha nem gyári könnyűfém felni van felszerelve, akkor kérhetik a műbizonylatot.
 • Utastér. A műszereknek (hiba- és visszajelző fényeknek) működniük kell, az ülések rögzítése legyen stabil, állíthatóságuk pedig problémamentes. Ellenőrizzük az összes biztonsági övet, az automata csévélőt, a csatlakozókat. Ha az autóban övfeszítő is van, az nem lehet „elsülve”, kötelező a gyári állapot. Próbáljuk ki a dudát, és az ablaktörlő- illetve mosóberendezést – ha van, akkor hátul is. A gumik ne legyenek szakadtak, ha szükséges, cseréljük őket. Működjön a szellőzés, a páramentesítés. A kötelező tartozékok között ne feledkezzünk el a pótkerékről, szükség esetén állítsuk be a légnyomást, készítsük össze a kerékcseréhez szükséges szerszámokat, ha pótkerék nincs, akkor a defektjavító szettet. Ajánlott előkészíteni az elakadásjelzőt és az elsősegélycsomagot – utóbbi érvényességét nem csak a vizsgán, de a forgalomban a rendőr is számon kérheti.

Természetesen igénybe vehetik ügyfeleink a vizsgára felkészítő szolgáltatásunkat is, amelynek során műszerek segítségével, speciális eszközökkel is átnézzük az autót. Így nemcsak a műszaki vizsgáztatás lesz problémamentes, hanem az autónk állapotáról is képet kaphatunk.

Login to the newsletter

One step ahead! Our newsletter keeps you up-to-date about our activities and exclusive special promotions!

The input data is not valid. Please try again.

please choose a salutation

Sadly, a problem occured while signing up to the newsletter. Please try again later.

checkbox_default

Thank you!

You successfully signed up to our newsletter.

You will reciee an e-mail containing a verification link, to finish your registration.