Esemény
2020.03.25.

Sajtóközlemény

Napelemes rendszer telepítése a Full-Auto Kft. telephelyén  2019. december 20.
Napelemes rendszer

A Full-Auto Kft. 2019. évben pályázatot nyújtott be a GINOP-4.1.3-19 kódszámú pályázati kiírás keretében. A nyertes pályázatnak köszönhetően napelemes rendszer telepítése valósult meg a Full-Auto Kft. autószerelő műhelyének tetőszerkezetén.

A Full-Auto Kft. vezetése elkötelezett a megújuló energiaforrások minél nagyobb mértékű használata mellett. Céljuk egy olyan energiatakarékos és környezettudatos beruházás megvalósítása volt, amely során az autószerelő műhely épületében megújuló energiaforrás hasznosításával csökkenteni tudja energiafelhasználását.

A projekt keretében az autószerelő műhely épületére 12,65 kW teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre. Összesen 46 db napelem táblát helyeztek üzembe. A vezetőség a projekt megvalósításával biztosította, hogy az épület energiahatékonyság szempontjából jelentősen javuljon és ezzel a működésével kapcsolatos költségek csökkentését érje el.

A fejlesztés eredményeképpen az alábbi megtakarítások fognak jelentkezni:
- A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség: 50,0940 GJ/év;
- Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése (CO2): 10,4683 t/év;

A projekt az energiatakarékosság mellett a környezetre is kedvező hatással bír.
Megvalósulásával közvetlenül hozzájárulnak a pályázati kiírás céljaként meghatározott EU 2020 irányelvekhez, továbbá az épület fenntartási költségeinek csökkenése is fontos eredmény a Full-Auto Kft. számára.

A sikeres projekt után a Full-Auto Kft. vezetősége bízik abban, hogy a környékbeli, hasonló vállalkozások példát vesznek majd róla és nyitottabbak lesznek az olcsóbb és környezetkímélőbb technológiák alkalmazására.
A fejlesztés megvalósításához a Full-Auto Kft. 2 530 000.-Ft támogatást nyert el a GINOP-4.1.3-19-2019-00029 azonosító számú pályázat keretében.